Leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Ajoissa aloitettu ja oikein mitoitettu kuntoutus edistää toimintakyvyn palautumista ja nopeuttaa kuntoutumista erilaisten leikkausten jälkeen. Vastaanotollani hoidan selän, polven, lonkan, nilkan ja olkapään leikkausten jälkeistä kuntoutusta. Hyvä kuntoutus mahdollistaa hyvän leikkaustuloksen. 

Leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa on tärkeä harjoitella nousujohteisesti, jotta toimintakyky palautuu
Leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa on tärkeä harjoitella nousujohteisesti, jotta toimintakyky palautuu

Leikkauksen jälkeen toipuminen ja kuntoutuminen voi viedä aikaa. Leikkausta on yleensä edeltänyt pitkään jatkunut kipujakso, jonka aikana lihasten ja nivelten toiminnassa on epätasapainoa, kireyksiä ja kontrolloimattomuutta. Näitä itse leikkaushoito ei paranna. Leikkauksen jälkeinen kuntoutusohjelma on aina yksilöllinen, nousujohteisesti etenevä ja turvallinen suorittaa.

Leikkauksen jälkeen nivel on usein liikerajoitteinen ja jäykkä, jonka vuoksi aluksi voi olla tarpeen nivelten mobilisointi tai lihasten käsittely. Tärkeintä kuitenkin on harjoittelu, jonka tavoitteena on palauttaa nivelten liikkuvuus, parantaa lihasten voimaa, kestävyyttä, liikkeen hallintaa ja koordinaatiota, Näin saadaan palautettua hyvä toimintakyky ja vältetään vammojen uusiutuminen. 

Varaa aika Fysioterapiaan TÄSTÄ