Faskiakäsittely

Faskia eli lihaskalvo antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Se ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Faskiakudos toimii voiman välittäjänä lihasten välillä ja sillä voi olla suuri merkitys liikkeen- ja voimantuoton toimintahäiriöissä. Kiristävien faskioiden myötä lihakset voivat muuttua heikoiksi ja kömpelöiksi, jolloin myös liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa.

Faskiakudoksen jännitystä voidaan helpottaa sitä vapauttavilla manuaalisilla tekniikoilla. Faskiakäsittely vähentää kehon jähmeyttä ja lihaskireyttä. 

MITEN FASKIAKÄSITTELY EROAA KLASSISESTA HIERONNASTA?

Faskiakäsittely on venytyshierontatyyppistä käsittelyä, jossa hyödynnetään paljon myös asiakkaan omaa aktiivista liikettä apuna. Klassisesta hieronnasta käsittely eroaa myös siinä ettei käsittelyssä käytetä väliaineita (öljyä tai rasvaa). Käsittelyyn lisätään yleensä triggerpistehoito, joka tehostaa rentouttavaa vaikutusta lihaksessa. Faskiakäsittelyn aikana voi tuntua pientä kipua, mutta kipu ei ole käsittelyn tehon mittari. Käsittely pyritään tekemään tavalla, joka ei aiheuta liiallista kipua. 

Varaa aika Faskiakäsittelyyn TÄSTÄ.